СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

НВУ „Васил Левски”, освен като място за подготовка на офицери за Българската армия е известен  и като място, в което се доразвиват и елитни спортисти. От 1992г. до сега НВУ „Васил Левски” е бил тринадесет пъти на първо място по спортна дейност в БА. Не могат да се изброят призовите места и спечелените медали, купи, грамоти и предметни награди, завоювани от отборите и състезателите на университета по различните видове спортв световни, общоармейски и държавни клубни първенства и турнири.
 
       От началото на 2009г. до настоящият момент,състезателите на НВУ”Васил Левски” са завоювал общо 107 медала, от тях -  85 златни, 27 сребърни и 7 бронзови медала. Трима курсанти от НВУ”Васил Левски” за първи път в историята му ,бяха избрани да участват в „Световното военно първенство по лека атлетика” проведено в гр.София през месец юни 2009г. Нашите курсанти имаха уникалния шанс да се състезават със световни, континентални, европейски и републикански шампиони от 36 страни от целия свят.
 
През месец август 2009г. отбор от НВУ”Васил Левски” бе поканен за участие в световно военно първенство по петобой, по линия на CISMв гр.София.

Назад